Switch naar EV

Switch

Auto Egberts heeft hem gemaakt, de switch naar het aanbieden van voornamelijk elektrische auto’s. Een succesformule welke Gerben (Auto Egberts) en Harm ( autobedrijf Nienhuis Midwolde ) samen hebben uitgerold. Autobedrijf Nienhuis is in het eerste kwartaal van 2022 kantoor gaan houden binnen Auto Egberts, om zo samen het plan tot uitwerking te kunnen brengen. Intussen groeit ons aanbod van auto’s naar een 150 stuks, waarvan 80% elektrisch. Uiteraard bedienen we ook nog steeds graag iedere klant welke een auto of camper heeft met een verbrandingsmotor.

Waarom de switch?

We hebben ons goed verdiept in plannen welke Europees en landelijk zijn en worden gemaakt, belastingstelsels, visie van de Bovag, visie van landelijke accountantsrapporten, visie van banken welke een branche rapport uitbrengen. Ook autofabrikanten hebben een visie, fabrikanten handelen naar de behoefte in de markt. Meerdere fabrikanten hebben miljarden geïnvesteerd in het (door)ontwikkelen van de accu’s voor een elektrische auto. Zo is daar uitgekomen dat per 2025 elke nieuw bestelde zakelijke auto een elektrische moet zijn. Vanaf 2035 komen er alleen nog maar elektrische auto’s van de band, op dit moment is er geen uitzondering.  Als voorbeeld, gemeente Groningen publiceerde in 2018 al, dat de binnenstad in 2025 emissie vrij gaat worden. Dat is niet veranderd, per 2025, dat is al over 24 maanden. Heeft u een klant binnen de stadskringen, laden lossen, kan wel, alleen met een auto zonder uitstoot.

We zien wel…..

Veel gehoorde reactie is, “ik zie wel, ik rijd mijn auto wel op” of “mijn auto is nu toch niets meer waard, ik rijd wel door”. Natuurlijk heeft alles zijn waarde, ook uw huidige auto. Waarschijnlijk ligt die waarde nu in ieder geval een stuk hoger dan over enkele jaren, is de visie in de branche. Bijvoorbeeld een diesel, vanaf januari moet elk keuringsstation met een nieuwe (aan te schaffen door het autobedrijf) uitlaatgas tester (roetdeeltjesteller) de exacte uitstoot gaan meten. Uitstoot te hoog? Nieuw roetfilter geldt het advies. Wat behoorlijke kosten met zich mee gaat brengen.

Veel te duur, een elektrische auto!

Inderdaad, de gemiddelde aanschafprijs ligt hoger dan voor de gemiddelde auto koper. Toch rijdt het voor de algemene Nederlander goedkoper dan een benzine of dieselauto. Maandelijkse brandstof en wegenbelastingkosten liggen gemiddeld snel op een 300-600 per maand, tel daar een bedrag bij voor het reguliere onderhoud en je rijdt voor minder geld per maand in een elektrische auto met een aanschafwaarde van € 35.000.- of hoger, zelfs als uw stroom niet van bijvoorbeeld zonnepanelen komt. Of de huidige auto nu 20 of een 8 jaar oud is, de vaste maandlasten wegen meestal niet op tegen een elektrische auto in private lease of een (deel) financiering. Geheel vrijblijvend rekenen we uw situatie graag voor. 

Accu stuk en nu?

Om de onzekerheid omtrent de accu van een elektrische auto weg te nemen, en een deel van de onderhoudskosten kunnen wij een zeer uniek verzekeringsproduct aanbieden. Zelfs op een elektrische auto die u niet bij ons heeft gekocht. Wanneer u de verzekeringspolis bij ons afsluit, dan verlengen wij de fabrieksgarantie tot maximaal 10jaar!, afhankelijk van het type auto en gereden kilometers. Deze polis zal een € 15 tot een € 20.- duurder uit zijn dan dat u nu gewend bent te betalen. Wat krijgt u ervoor terug? Europese pechhulp, verlengde fabrieksgarantiegarantie, geen onderhoudsplicht bij de betreffende dealer van het merk, onderhoud gewoon bij Auto Egberts! Gezien het toch al geringe onderhoud aan een elektrische auto, wordt er een groot risico gedekt door de verlengde garantie. Prachtig toch! Wij doen er alles aan om het rijden in een elektrische zo haalbaar mogelijk te maken, voor iedereen. Verlengde fabrieksgarantie, lage rente percentages ( die van niet elektrische auto’s lopen op ), lage of geen onderhoudskosten, welke Auto Egberts ook graag afdekt. Gratis zal het nooit worden en het klopt, een elektrische auto heeft een footprint in het milieu. Uiteindelijk zal het erop neerkomen dat “de vervuiler” zelf de rekening gaat ontvangen. Een elektrische auto is gericht op de toekomst met een zeer lange levensduur en verlaagd uw footprint in onze leefomgeving.

Wat kunt u van ons verwachten?

Auto Egberts blijft zich ontwikkelen in de aankomende tijd en de vraag in de markt. Graag nemen we u daarin mee. We gaan bijvoorbeeld lezingen geven om u te informeren vanuit meerdere partijen met meerdere sprekers / visies. Daar kunt u tevens vragen stellen en u laten informeren. Bent u hierin geïnteresseerd, dan kunt u zich vast aanmelden via info@autoegberts.nl

Daarnaast bent u natuurlijk altijd van harte welkom om ons te bezoeken!